Організували для ухилянтів трансфер до Румунії за 10 000 євро – на Буковині затримали місцевих мешканців

Організували для ухилянтів трансфер до Румунії за 10 000 євро – на Буковині затримали місцевих мешканців

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 48-річному жителю Чернівців та його 53-річному спільнику за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, вказані особи налагодили канал переправлення до Румунії військовозобов’язаних, які підлягають мобілізації та не можуть покидати країну під час війни.

Встановлено, що за гроші підозрювані зобов’язувалися на автомобілі нелегально переправити ухилянтів через кордон поза офіційним пунктом пропуску. Такі послуги оцінили у 10 000 євро з однієї особи.

Неподалік лінії розмежування державного кордону правоохоронці викрили організатора та виконавця, які допомагали двом «клієнтам» незаконно покинути територію України. Їх затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за матеріалами оперативників обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ, а також за сприяння працівників 31-го прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича (м.Чернівці) ДПС України.

Довідково: санкція статті від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

peredplata

Залишити відповідь