СБУ Чернівецької області повідомила про підозру підприємцю-колаборанту з Херсонщини

СБУ повідомила про підозру підприємцю-колаборанту, який  обслуговує створені окупантами «структури рф» на Херсонщині

Служба безпеки зібрала доказову базу на мешканця Генічеська Херсонської області, який добровільно пішов на співпрацю з окупантами та надає послуги фейковим держструктурам відповідно до російського законодавства.

Про це повідомляє Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

За даними слідства, бізнесмен, який спеціалізується на обслуговуванні та ремонті автомобілів, організував «перереєстрацію» компанії в окупаційному «управлінні федеральної податкової служби рф по Херсонській області».

Щоб завоювати прихильність рашистів, фігурант активно просував свої послуги окупаційним установам.

Серед його клієнтів були створені окупантами «прокуратура» та «мвд рф», а також місцевий «автодор».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили колаборанту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, в тому числі з окупаційною адміністрацією держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Співробітникам СБУ відоме місце перебування зловмисника. Вони вживають усіх необхідних комплексних заходів для притягнення його до відповідальності. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

peredplata

Залишити відповідь