На Буковині ліквідували два канали незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон – організаторів затримали

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрито два факти організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Повідомлено про підозру 59-річному військовослужбовцю прикордонної служби та 29-річному головному сержанту однієї із військових частин на Буковині.

За даними слідства, прикордонник на власному авто перевозив ухилянта до кордону з Румунією поза межами пунктів пропуску. Він особисто обирав безпечний маршрут, оминаючи контрольні пости, а після прибуття до відправного пункту обіцяв вказати напрямок руху пішки через гірську місцевість. Такі послуги оцінив у 6 000 євро.

Зі свого боку, головний сержант за 6000 доларів США провів для свого «клієнта» інструктаж щодо механізму переходу державного кордону, надав йому відповідні поради та вказівки, а згодом підшукав водія, який і мав доправити останнього до прикордоння. По дорозі автомобіль зупинили правоохоронці та виявили у салоні авто організатора оборудки, а у багажному відділені – чоловіка, який намагався покинути країну під час війни.

Обох підозрюваних затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі суд обрав для військових міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочинів інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому та Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за матеріалами Управління СБУ в Чернівецькій області та оперативного супроводу відділу внутрішньої та власної безпеки і головного оперативно-розшукового відділу 31-го прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича (м. Чернівці).

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Джерело: пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

peredplata

Залишити відповідь