“Непридатні для подорожі”: польські прикордонники назвали обставини затримання Усика в Кракові

Українського боксера Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова, оскільки польські правоохоронці стверджували, що стан спортсмена та його тренера Сергія Лапіна “непридатний для подорожі літаком”

Про це повідомив речник Карпатського відділу Прикордонної служби Польщі Яцек Міхаловський, передає Укрінформ.

“Справа стосувалася двох громадян України. Один з них не був допущений на рейс, а інший сказав, що без нього не полетить”, – повідомив Міхаловський.

За його словами, через це обох українців не допустили на рейс. Вони втратили статус пасажирів, але не захотіли залишити зону виходу.

Зазначається, що на одного з українців було одягнуто кайданки, але це була “превентивна міра”, щоб довести людину до службового приміщення, де “його відразу ж було розкуто”.

“Чоловіки не чинили опору, але були у збудженому стані”, – заявив речник.

До цього ESPN із посиланням на власні джерела повідомляло, що Усика затримали після того, як він намагався сісти на літак до Валенсії, де мав розпочати підготовку до реваншу проти Тайсона Ф’юрі.

Джерело повідомило, що Усику та його тренеру Сергію Лапіну відмовили в посадці після того, як представник авіакомпанії вирішив, що вони “непридатні для подорожі літаком”.

Зазначають, що Усик намагався пояснити, що вони просто виснажені майже 14-годинною дорогою з Києва. Проте через мовний бар’єр і те, що Усик був “категоричним, що вони ні в чому не винні”, його затримали.

  • Ввечері вівторка, 17 вересня, Олександра Усика затримали в аеропорті польського Кракова. Детальніше читайте за посиланням.

peredplata

Залишити відповідь