Удар БПЛА по Тверській області викликав землетрус у регіоні

В Торопці сталося 17 землетрусів магнітудою 2,0+

Після атаки на склад боєприпасів у місті Торопець Тверської області моніторинговими сервісами був зафіксований слабкий землетрус магнітудою 2,8 балів. Про це повідомляє сервіс Volcanodiscovery.

Після цього було ще 16 слабких поштовхів магнітудою від 2 до 2,8 балів.

«За останні 24 години в Торопці сталося 17 землетрусів магнітудою 2,0+, найсильніший із яких становив 2,8 бала», — зазначено в повідомленні.

Український безпілотник влучив в 107-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління РФ. Про це повідомляє український осOSINT-експерт Tatarigam/

«Цей склад активно постачав різноманітні боєприпаси, зокрема 122-мм ракети для БМ-21 „Град“, 82-мм снаряди та 7,62 між 2022 та 2024 роками», — говориться в повідомленні.

«На великому складі в місті Торопець у Тверській області росіяни зберігали ракети до „Град“, С-300 та С-400, а також вироблені балістичні ракети до „Іскандер“ і починали створювати запас північнокорейських KN23», — зазначив голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Моніторингові канали також стверджують, що на складі в місті Торопець зберігалось до 30 тисяч тонн різного бойового комплекту (далі — БК). Після атаки було знищене ціле «містечко» БК і це, ймовірно, є найбільшим ураженим складом за всю війну — його розмір складає приблизно 7,76 км². Наразі атакований склад продовжує детонувати.

Ці боєкомплекти відправляли РЖД на захід, в Білорусь, потім перетинали кордон знову в РФ і розвантажували в Курську і Бєлгороді. Їх знищення відобразиться «на оперативному угрупуванні Північ, до якого входить забезпечення військ Брянську, Курську та Бєлгороду».

 

peredplata

Залишити відповідь