Про можливу участь військових з Північної Кореї у війні проти України

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Про можливу участь багатотисячних частин військових з Північної Кореї у війні проти України на боці Російської Федерації….
Ключовими словами цих повідомлень є “можлива участь”. Презудент України Володимир Зеленський у сьогоднішньому відеозверненні до українців також не оминув увагою цю тему, посилаючись на дані Головного управління розвідки (ГУР) і Служби зовнішньої розвідки України (СЗР).
Дослівна цитата його слів:
“Провів Ставку. Кілька питань. Серед головного була доповідь розвідок – Служби зовнішньої розвідки та ГУР – щодо намірів росіян на осінь – зиму. Все доволі детально. Фактично включення у війну Північної Кореї”.
Проте думки з цього приводу розвідувальної спільноти НАТО, ЄС і їх партнерів розділилися. Частина з них вважає, що чутки і розмови про формування і підготовку кількатисячної армії з числа північних корейців – це успішні плоди російської інформаційної і психологічної операції (ІПСО), поширені з метою залякування українського населення та сіяння паніки в суспільстві.
Перші сумніви щодо правдивості інформації виникають автоматично: комунікація і злагодження північно-корейських віськових підрозділів з російськими. Для порозуміння офіцерів вищої, середньої і сержантської ланок необхідно одним та іншим добре знати і російську, і корейську мови, військову термінологію. Інакше як зможуть взаємодіяти між собою російські і корейські військові? Таке ж саме питання виникає і у сфері логістики.
Ось що думає з цього приводу керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко:
“Інформація про підготовку 100 тисяч військових КНДР і задіяння їх на території України, яка з’явилася у ЗМІ, наразі – вигадки.
Менше 1% кадрового офіцерського складу армії КНДР володіє російською мовою. Це важливо розуміти, щоб аналізувати можливості залучення цих військових до дій армії рф в майбутньому”, – вважає Андрій Коваленко.
Проте варто зазначити що раніше видання Washington Post писало, що кілька тисяч солдатів із КНДР вже проходять навчання в Росії і вони можуть бути відправлені на фронт в Україну.
Розвідка Південної Кореї допускає відправку у Pосію лише інструкторів і механіків для обслуговувування північнокорейської військової техніки та артилерії.
***
Завтра у штаб-квартирі НАТО відбудеться прес-конференція щодо засідання міністрів оборони країн НАТО і засідання Ради Україна – НАТО,які відбудуться 17 жовтбя і, безумовно, це питання (серед інших) буде також порушене.

peredplata

Залишити відповідь