Буковинський хабарник і його столичні дахувальниці

Цими днями Україну облетіла негарна звістка з Чернівецької області: ДБР на хабарі впіймала чергового хабарника. Цього разу директора Хотинського природного парку Георгія Поповецького. Він взяв хабар 65 000 доларів за те, що у забороненій зоні підприємцям давав дозвіл на забудови. Такий дозвіл коштував 65 000 доларів.
Та за Поповецьким тягнеться не одна корупційна хабарна справа.
Про це навіть написав Цензор.НЕТ.
Є підозра, що цей директор займався і займається незаконним видобутком вапняку.
У природному парку цілі печери продовбані на берегах Дністра. Вапняк вибирають неконтрольовано. Це наносить непоправну шкоду Дністрові і вже наробило шкоду природі. Але хабарнику байдуже. А чи не було у цього хабарника покровителів десь в столиці, наприклад, у міністерстві охорони природи?
Ось що пише про це Цензор.НЕТ:

Керівництво Міндовкілля покриває незаконне видобування вапняку у Нацпарках, – нардеп

Керівництво Міндовкілля може бути причетним до незаконного видобування вапнякового каменю у Національному парку “Хотинський” в Чернівецькій області.

Про це повідомила народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, оприлюднивши відео незаконних шахт на території, де нібито заборонена будь-яка господарська діяльність, передає Цензор.НЕТ.

ДБР затримало керівника НПП “Хотинський” Георгія Поповецького. Директор обіцяв підприємцю з Київщини за хабар у 65 тис. доларів договори оренди на забудову ділянки на березі Дністра. Поповецький виконує обовʼязки директора Хотинського НПП вже близько двох років. Громадські активісти неодноразово надавали інформацію щодо можливих зловживань цієї особи профільному відомству. Але Поповецький продовжував обіймати посаду, бо, можливо, колишньому очільнику міністерства охорони довкілля це було вигідно? Зокрема, в цьому заповіднику є нелегальні шахти з видобутку вапнякового каменю”, – розповідала народна депутатка.

За її словами, це лише один з чисельних прикладів того, що відбувається у нацпарках.

“Мені скидають фото незаконного видобутку бурштину та піску, нелегальних туристичних баз”, – зазначає Василевська-Смаглюк.

За інформацією депутатки, куратором сфери національних парків є заступниця міністра захисту довкілля Олена Крамаренко.

Джерело: https://censor.net/ua/n3514956

peredplata

Залишити відповідь