Щодо північнокорейського контингенту в лавах російської армії

 
Наприкінці минулого тижня Володимир Зеленський і Рустем Умеров відвідували штаб квартиру НАТО і зустрічалися з міністрами оборони і Південної Кореї, і Японії, і усіма 32 міністрами оборони країн НАТО ніхто не міг підтвердити великих підрозділів солдатів Північної Кореї в лавах збройних сил РФ. Натомість південнокорейське центральне агентство новин Yonhap News Agensy повідомило про готовність КНДР відправити в Україну чотири бригади по 12 тисяч солдатів.
“The National Intelligence Service (NIS) said it has learned that the North has recently decided to send four brigades of 12,000 soldiers, including special forces, to the war in Ukraine.”.
“У Національній службі розвідки Південної Кореї заявили, що нещодавно Північ прийняла рішення направити на війну в Україну чотири бригади по 12 тисяч солдатів, у тому числі спецназ.”.
“Розвідувальне агентство Південної Кореї заявило в п’ятницю, що вважає, що Північна Корея вирішила надіслати великі війська для підтримки Росії у її війні проти України і вже почала мобілізацію.
У Національній службі розвідки заявили, що нещодавно Північ прийняла рішення направити на війну в Україну чотири бригади по 12 тисяч солдатів, у тому числі спецназ.
Джерело NIS повідомило, що мобілізація військ “вже почалася”.
Це перший випадок, коли Пхеньян залучив до війни таку кількість сухопутних сил.”, – повідомляє агентство Yonhap News Agensy.
***
І що дуже прикро, що до, під час, і після саміту я тісно взаємодіяв з моєю товаришкою і колегою Чун Бін На (Chun Bin Na) з цього самого агентства Yonhap News Agensy. Вона першою звернулась до мене з проханням пояснити чому в українській пресі і соцмережах північно-корейських солдатів називають “бурятами”. В чому “прикол”? Я пояснив, що це в українців так жартують. На карті показав їй де Бурятія і фото “вузькооких” бурятів. По завершенні засідання міністрів Біна пішла на закритий брифінг свого міністра оборони Шин Вон Сіка, який був організований виключно для південнокорейських журналістів. Я попросив Діну поцікавитись у міністра питанням відправки північнокорейських солдатів в Росію на фронт. Після брифінгу Діна повідомила мені, що “остаточних підтверджень нема”. І тут на тобі: “(LEAD) N. Korea participates in Ukraine war, decides to dispatch 12,000 soldiers: spy agency”.
У мене питання: чи є в Україні якийсь державний орган, який відстежує публікації ЗМІ країн Далекого Cходу? Першими мали б знати про плани КНДР посольство України у Сеулі і зокрема посол України у КР Дмитро Георгійович Пономаренко і тої ж миті про це мав бути поінформований міністр МЗСУ Андрій Сибіга і рустем Умеров, а також і президент України Володимир Зеленський.
Ростислав Демчук

peredplata

Залишити відповідь