На Буковині судитимуть підприємця з Херсонщини, який «обслуговує» окупаційну владу

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного підприємця з Херсонщини за фактом у колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну та тимчасової окупації міста Генічеськ Херсонської області, місцевий підприємець пішов на співпрацю з рф та з того часу обслуговує незаконні правоохоронні органи та підприємства окупаційної влади.
Встановлено, що з травня 2023 по січень 2024 громадянин перемагав у конкурсних торгах на порталі державних закупівель рф та уклав 7 незаконних контрактів щодо надання послуг по ремонту і технічному обслуговуванні автомобільного транспорту, де контрагентами (замовниками) були так звані: «Прокуратура Херсонской области» «Государственное бюджетное учреждение Херсонской области «Херсон Автодор»», «Главное управление министерства внутренних дел российской федерации по Херсонской области».
За свої послуги він одержав понад 2,3 млн російських рублів.
Обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій території України та продовжує обслуговувати російських загарбників.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.
Джерело:  Чернівецька обласна прокуратура
 
 

peredplata

Залишити відповідь