На Буковині перед судом постануть двоє жителів столиці, які намагалися перетнути державний кордон з підробленими документами

Зловмисники спробували пройти прикордонний контроль на україно-румунському кордоні з фальшивими паспортами. Поліцейські нагадують: купівля, виготовлення та використання за відомо підроблених документів є кримінальними правопорушеннями, за вчинення яких передбачене максимальне покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції встановили, що на початку березня двоє жителів Києва віком 38 та 59 роки замовили через мережу Інтернет паспорти громадян іноземної країни. За допомогою підроблених документів чоловіки мали намір виїхати за межі України в період воєнного часу.

В подальшому правопорушники  прибули в село Тереблече Чернівецької області, де під час перетину КПП «Порубне» пред’явили працівникам прикордонної служби завідомо фальшиві документи.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Правоохоронці скерували матеріали кримінальних проваджень з обвинувальним актом до суду для розгляду.

 

peredplata