Буковинка, яка витратила майже 105 тисяч гривень соціальної допомоги не за призначенням, постане перед судом

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування щодо 26-річної жительки Кіцманя, яка не використовувала отримані від держави гроші на утримання дітей до досягнення ними повноліття. За це жінці загрожує до двох років обмеження волі.
 
У Чернівецькому районі судитимуть матір трьох малолітніх дітей віком від одного до п’яти років за злісне ухилення від їх матеріального забезпечення та утримання. 
Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що протягом року жінка отримала від держави понад 100 тисяч гривень соціальної допомоги, але не витрачала ці кошти за призначенням. Зокрема, матір не забезпечувала своїх неповнолітніх дітей належним харчуванням, одягом, взуттям, ліками та іншими необхідними речами. 
Під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури дізнавачі поліції передали обвинувальний акт щодо правопорушниці для розгляду до суду.
 
Жінці інкримінують вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України.
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata