Чернівчанина будуть судити за вчинення домашнього насильства відносно колишньої дружини

Поліцейські зібрали достатню кількість доказів протиправної поведінки чоловіка та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. За такі дії чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.
Під час досудового розслідування співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили, що 42-річний місцевий житель з лютого 2021 року перебував на превентивному обліку Національної поліції за категорією «сімейний кривдник».
Поліцейські з’ясували, що чоловік упродовж тривалого часу приходив до колишньої дружини додому та вчиняв словесну суперечку. Кривдник ображав жінку нецензурною лайкою, шарпав за одяг та погрожував їй фізичною розправою. Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від потерпілої, складали протоколи про адміністративне правопорушення на чернівчанина та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій. Садгірський районний суд неодноразово визнавав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень передбачених статтею 173-2 КУпАП. 
Однак кривдник належних висновків для себе не зробив і продовжив вчиняти домашнє насильство відносно колишньої дружини, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до психологічного розладу у жінки. 
Слідчі поліції зібрали достатньо доказів систематичності вчинення таких насильницьких дій та довели причетність зловмисника до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.
Наразі правоохоронці під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

peredplata