Слідчі поліції повідомили про підозру чернівчанину, який викрав продукти з магазинів

 
Нагадаємо: згідно із внесеними змінами в законодавство України, наразі крадіжки прирівнюються до тяжких злочинів. Поліцейські виявляють порушників у цій сфері та притягують їх до кримінальної відповідальності.
 
Так, на початку квітня цього року співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили, що 50-річний місцевий житель викрав у двох магазинах продуктів харчування на загальну суму понад 2500 гривень. Правоохоронці викрили чернівчанина завдяки детальному опису заявників про ймовірного порушника та відео з камер спостережень.
 
Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Наразі слідчі поліції повідомили про підозру чоловіку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.
 
Згідно із санкцією статті, чернівчанину загрожує до восьми років позбавлення волі.
 
Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліцейські затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.
 
 

peredplata