На Буковині слідчі поліції повідомили про підозру чоловіку за незаконне переправлення осіб через державний кордон

У Дністровському районі правоохоронці задокументували злочинні дії буковинця, який поза пунктом пропуску намагався переправити до Республіки Молдова двох чоловіків призовного віку. За такі дії порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.
Учора, 4 травня, у селі Подвірне прикордонники спільно з працівниками поліції викрили 35-річного жителя села Баламутівка, який за гроші допомагав перетинати державний кордон військовозобов’язаним громадянам України. Так, перед лінією розмежування державного кордону України і Республіки Молдова прикордонний наряд затримав двох ухилянтів мобілізації та одного із організаторів нелегального бізнесу, який намагався втекти. Для документування протиправних дій  буковинців прикордонники викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділення поліції №2 Дністровського районного відділу поліції.
Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.
За процесуального керівництва Дністровського окружної прокуратури слідчі поліції повідомили організатору нелегального перетину кордону про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення,  передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 
Відповідно до чинного законодавства, такі дії караються позбавленням волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до організації цього нелегального бізнесу.
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata