На Буковині юнак вирішив покататись на чужому авто, за це може сісти на 8 років

Юнак скористався відсутністю власника «Daewoo Lanos», взяв автомобіль, щоб покататися. Правоохоронці оперативно встановили особу порушника і місцезнаходження автівки. За скоєне зловмисникові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Вчора, 5 травня, до поліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом в селі Тереблече.

Одразу на місце події виїхали співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції. 39-річний житель села Садове Херсонської області розповів, що залишив незачинений легковик на паркувальному майданчику автозаправки. Правоохоронці здійснили першочергові розшукові заходи, опитали заявника та можливих свідків інциденту, отримали детальний опис автівки і встановили можливий маршрут.

У результаті проведеної оперативної роботи поліцейські протягом декількох годин встановили особу правопорушника та місце знаходження автомобіля. Співробітники поліції затримали 18-річного жителя села Тереблече в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та обрання порушнику запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata