По 3 тисячі доларів за перетин кордону: буковинцю загрожує до 9 років тюрми

Перед судом постане буковинець за сприяння незаконному переправленню чоловіків призивного віку через державний кордон
11 березня цього року на прикордонній території Чернівецького району правоохоронці задокументували злочинні дії 20-річного жителя села Рокитне. За організацію переміщення ухилянтам мобілізації поза пунктом пропуску з України до Румунії порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.
Під час досудового розслідування слідчі відділення поліції №1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції встановили, що 20-річний буковинець сприяв виїзду за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років, знаючи про діюче в Україні обмеження на їх переміщення.
Щоб незаконно потрапити до Румунії у період мобілізації, четверо ухилянтів сплатили буковинцю по 3 тисячі доларів США. Реалізовуючи свої злочинні наміри, порушник на автомобілі «Volkswagen» перевіз чоловіків у село Остриця, звідки інша особа пішки повинна була провести їх до сусідньої країни.  На лінії розмежування державного кордону України та Румунії на КПП «Красноїльськ» порушників затримав прикордонний наряд.
За процесуального керівництва Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності буковинця. Йому вручили обвинувальний акт за вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata