Буковинець постане перед судом за скоєння крадіжки майна у період воєнного стану

У квітні цього року поліцейські встановили особу жителя Дністрівка,  який проник до дачі свого односельчанина та викрав звідти електропилу «Makita» вартістю півтори тисячі гривень. Винному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування слідчі поліції довели причетність буковинця до вчинення майнового злочину. Ним виявився 60-річний житель Дністровського району, який проживає по сусідству із заявником.

Наразі правоохоронці зібрали достатню кількість доказів провини буковинця та передали обвинувальний акт стосовно нього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

За клопотанням слідчих поліції та під процесуальним керівництвом  Дністровської окружної прокуратури суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліцейські затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata