До дев’яти років в’язниці: на Буковині судитимуть чоловіка, який переправляв ухилянтів за кордон

Перед судом постане буковинець за сприяння незаконному переправленню чоловіків призивного віку через державний кордон.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

11 березня цього року на прикордонній території Чернівецького району правоохоронці задокументували злочинні дії 20-річного жителя села Рокитне. За організацію переміщення ухилянтам мобілізації поза пунктом пропуску з України до Румунії порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

Щоб незаконно потрапити до Румунії у період мобілізації, четверо ухилянтів сплатили буковинцю по 3 тисячі доларів США. Реалізовуючи свої злочинні наміри, порушник на автомобілі “Volkswagen” перевіз чоловіків у село Остриця, звідки інша особа пішки повинна була провести їх до сусідньої країни. На лінії розмежування державного кордону України та Румунії на КПП “Красноїльськ” порушників затримав прикордонний наряд.

Під час досудового розслідування слідчі відділення поліції №1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції встановили, що 20-річний буковинець сприяв виїзду за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років, знаючи про діюче в Україні обмеження на їх переміщення.

За процесуального керівництва Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності буковинця. Йому вручили обвинувальний акт за вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За 2 тисячі євро відправляв у Румунію: затримали буковинця, який допомагав ухилянтам втекти за кордон

На Буковині викрито чоловіка, який організовував незаконний перетин держкордону.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура
За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення військовозобов’язаного за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 20-річний житель смт Красноїльськ Чернівецького району, добре орієнтуючись на місцевості у прикордонній зоні, вирішив одержати прибуток від організації переправлення чоловіків призовного віку за кордон.

За 2000 євро пообіцяв 37-річному громадянину доправити його до Румунії поза пунктами пропуску. При спробі виїхати з країни особи були викриті прикордонниками. Організатора незаконного переправлення затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

peredplata