На Буковині за клопотанням слідчих поліції суд арештував чоловіка за незаконне переправлення осіб через державний кордон

У селищі Красноїльськ правоохоронці викрили 20-річного місцевого жителя, який поза пунктом пропуску намагався переправити до Республіки Румунія чоловіка призивного віку та отримав за цю послугу дві тисячі євро.
6 травня прикордонники спільно з працівниками поліції задокументували протиправну діяльність буковинця, який сприяв у перетині державного кордону свого 37-річного односельця. Так, перед лінією розмежування між Україною і Республікою Румунія прикордонний наряд затримав на власному автомобілі «ВАЗ 2108» ухилянта мобілізації та організатора цього нелегального бізнесу.
Для документування цих протиправних дій прикордонники викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділення поліції №1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції.
Поліцейські затримали порушників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.
За процесуального керівництва Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили 20-річному затриманому про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення,  передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 
Сьогодні, 10 травня, за клопотанням слідчих поліції суд обрав запобіжний захід буковинцю у вигляді тримання під вартою. За такі дії порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
Триває досудове розслідування.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata