19-річний буковинець напідпитку вирішив покататись на чужому авто, за це йому загрожує до 8 років тюрми

Поліцейські Буковини оперативно затримали викрадача автомобіля
 
На Вижниччині місцевий житель незаконно заволодів транспортним засобом свого односельчанина. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Порушнику загрожує до восьми років позбавлення волі. 
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Учора ввечері, 29 травня, до поліції звернувся 41-річний житель села Банилів та повідомив, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем «Mercedes-Benz», який був припаркований на подвір’ї будинку. 
 
У результаті оперативно-розшукових заходів співробітники Вижницького відділення поліції швидко встановили особу порушника та його місцезнаходження. Ним виявився 19-річний місцевий житель. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік скористався відсутністю господаря на подвір’ї та заволодів його автомобілем. За допомогою ключів, які були в транспортному засобі, буковинець здійснив запуск двигуна та деякий час їздив селом. Після цього порушник залишив «Mercedes-Benz» на одній із вулиць Банилова. 
 
Протягом години правоохоронці затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.
 
Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури вирішують питання повідомлення про підозру затриманому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. 
Триває досудове розслідування.
 
 

peredplata