Як у буремні 90-ті: СБУ на Буковині затримала вимагачів, котрі вибивали з чернівчанина неіснуючий борг та змушували платити «данину»

Як у буремні 90-ті: СБУ на Буковині затримала вимагачів, котрі вибивали з чернівчанина неіснуючий борг та змушували платити «данину»

 Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області. 

 

Служба безпеки України викрила групу осіб, які налагодили механізм незаконного збагачення шляхом насильства.

 

За даними слідства, троє буковинців безпідставно вимагали від чернівчанина придуманий ними неіснуючий борг. А щоби бути переконливішими у своїх намірах, вони не просто погрожували потерпілому, а й застосовували до нього фізичне насилля. Таким чином зловмисники отримали майже 30 тис грн.

 

Та цього їм виявилося мало і вони вирішили такий спосіб доходу «поставити на потік»: тепер чернівчанин повинен був щодва тижні приносити новоспеченим рекетирам по 10 тис грн.  Окрім того, правопорушники змушували потерпілого займатися наркобізнесом для додаткового прибутку.

 

Двох учасників злочинної групи правоохоронці затримали в центрі Чернівців під час отримання чергової частини коштів,  третього  – на Одещині.

 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання їм міри запобіжного заходу.

 

Триває слідство.

 

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

 

peredplata