«Хотіли собі спокійно дожити»: родичка – про жорстоко вбите на Буковині подружжя пенсіонерів – відео

 
Днями Буковину сколихнула ще одна жахлива новина: у селі Ставчани колишнього Кіцманського району Чернівецької області пограбували та жорстоко вбили подружжя пенсіонерів.

Трапилося це на дачі – сюди літні люди навідувалися зі своєї чернівецької квартири. Рідна сестра вбитого чоловіка Марія Ахтимійчук досі не може відійти від трагедії. Каже, нікому її родичі не заважали, собі тихо-мирно доживали віку.

Про це вона розповіла кореспондентам molbuk.ua

“Мій брат народився на Буковині у 1939 році, проте згодом виїхав до російського міста Новосибірськ, там служив в армії, потім працював в автомобільній фірмі, згодом одружився на росіянці, – розповідає Марія Ахтимійчук. – Пізніше, коли померла наша мама, вони вирішили переїхати на Буковину. Родинне обійстя використовували як дачу, а мешкали у Чернівцях. Мали тут квартиру, машину. Але це все – у місті, у селі ж там нічого такого не було…

Дружина чоловіка, хоч і росіянка, проте, переїхавши сюди, досконало вивчила українську і спілкувалася нею. Навіть краще нею розмовляла, ніж я. Казала мені: “Марусю, ну я ж тут живу”.

Нікому вони ніякої шкоди не робили, нікому не заважали, ні в які конфлікти ніколи не влазили. Він взагалі дуже хворий. І вона після операції. Просто хотіли собі спокійно дожити… На дачу часто навідувалися влітку, там гарно, став неподалік, чудові краєвиди, батьківський город обробляли… Їм там було дуже комфортно. Коли брата знайшли, він був увесь у крові. А її душили. Видно, вимагали грошей…. В Україні війна, люди гинуть…А тут – на рівному місці…”

Пані Марія зізнається, що досі в шоковому стані від того, що злочин могли скоїти сільські парубки.

“Собі уявити не можу, щоби молоді такі люди могли таке скоїти…Або з психікою щось, абощо, не знаю, бо в село рідко приїжджаю. Але мені дуже неприємно, що це наші, сільські. Я чомусь думала, що це хтось із чужих…”

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області 11 липня цього року двоє братів з села Ставчани пограбували та вбили подружжя пенсіонерів. Потерпілі – жителі Чернівців, у Ставчанах мали дачний будинок, куди час від часу навідувались.

“З метою заволодіння майном потерпілих, чоловіки пробрались до їх оселі вночі через відчинену кватирку на веранді. Погрожуючи фізичною розправою, вимагали надати їм всі наявні грошові кошти. Першого позбавили життя господаря будинку – нанесли смертельний удар обухом сокири. Дружину потерпілого вбили після того, як вказала, де знаходяться гроші. Взяли 13 000 гривень, банківську картку та покинули місце злочину”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Слідчі дії тривають.

“Завдяки злагодженій оперативній та аналітичній роботі правоохоронців швидко вдалося встановити особи правопорушників – двох місцевих жителів, рідних братів 26-ти та 18-ти років. З’ясувалося, що зловмисники навідалися до пенсіонерів вночі з метою заволодіння їхнім майном. Однак не розраховували, що господарі будуть вдома.

Брати завдали удари обухом сокири по голові пенсіонерам, унаслідок яких вони померли. Знаряддя злочину зловмисники сховали у власному домогосподарстві”, – додають у поліції.

peredplata