У Чернівцях судитимуть місцевого жителя за викрадення грошей і банківської картки товариша

У травні до поліції звернувся житель обласного центру з повідомленням про крадіжку грошей. Правоохоронці встановили особу порушника та наразі довели його причетність до вчинення протиправних дій. Чоловіку, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, за незаконне заволодіння чужим майном в умовах воєнного стану загрожує до 8 років позбавлення волі.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

В ході досудового розслідування співробітники поліції з’ясували, що під час гостювання у  будинку заявника, 25-річний місцевий житель скористався моментом коли в помешканні нікого не було, таємно викрав 1000 гривень та банківську картку. Вподальшому, чернівчанин здійснив декілька покупок в місцевих магазинах, за які розрахувався викраденою карткою. Сума збитків завданих потерпілому становить понад 4000 гривень.

Поліцейські Чернівецького районного управління поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності чоловіка та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду.

Зловмисник обвинувачується у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) та частино 1 статті 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.

 

peredplata