У Канаді двоє чоловіків напали з ножем на людей: 10 постраждалих померло, щонайменше 15 поранено

 
Щонайменше 10 людей загинули та ще 15 отримали поранення внаслідок нападу з ножем в центральній провінції Канади Саскачеван. У нападі підозрюють двох чоловіків, які зараз перебувають на волі.

Про це повідомляє AP та CBC.

Правоохоронці отримали перші повідомлення про постраждалих із ножовими пораненнями близько 5:40 за місцевим часом (13:40 4 вересня за Києвом). Протягом наступних годин надходили нові повідомлення про постраждалих у громадах Джеймса Сміта Крі Нейшн і Уелдон. Щонайменше 15 людей доставили до лікарні, а втім, можливо, були постраждалі, що госпіталізувалися самостійно.

Усього місцева влада виявила 13 місць нападу. Для надання медичної допомоги громадам облаштували два екстрені оперативні центри. Для допомоги постраждалим залучили гелікоптери.

Ронда Блекмор, помічниця комісара RCMP у Саскачевані, сказала, що мішенями нападників могли бути деякі з жертв, а решта могли постраждати через невибіркові напади. Мотив нападників наразі невідомий.

AP називає ці напади «одним із найбільш смертоносних масових убивств в історії Канади». До цього у 2020 році чоловік, прикинувшись поліцейським, розстріляв людей та влаштував пожежі по всій провінції Нова Шотландія, убивши 22 людини.

Правоохоронці заявили, що двоє підозрюваних ідентифіковані як 30-річний Деміен Сандерсон і 31-річний Майлз Сандерсон. Їх вважають озброєними та небезпечними.

Удень поліція попередила людей, що машину, яка, як повідомляють, перевозила їх, помітили в місті Реджайна, приблизно за 335 кілометрів на південь від населених пунктів, де сталися напади. Правоохоронці поширили попередження на всю провінцію Саскачеван.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив співчуття постраждалим та їхнім близьким. Він запевнив, що уважно стежить за ситуацією, та закликав усіх стежити за повідомленнями місцевої влади.

https://hromadske.ua/posts/u-kanadi-dvoye-cholovikiv-napali-z-nozhem-na-lyudej-10-postrazhdalih-pomerlo-shonajmenshe-15-poraneno

peredplata