Буковинку ошукав псевдобанкір на суму понад 53 тисячі гривень

Правоохоронці застерігають: співробітники банків ніколи не запитують ПІН-код до картки чи СVV-код, вказаний на звороті картки, або термін дії картки.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Учора, 22 вересня, до поліції звернулася 47-річна жителька села Колінківці Чернівецького району, яка стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що невідома особа, у телефонній розмові представилася співробітником фінансової установи.

Псевдобанкір, увійшовши в довіру до буковинки, шахрайським шляхом дізнався всі необхідні персональні дані до банківського рахунку жінки. Внаслідок такої операції  потерпіла втратила понад 53 тисячі гривень.

Відомості про вказану подію дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції застерігають громадян не довіряти телефонним дзвінкам від незнайомих або малознайомих співрозмовників, а також в жодному разі не розголошувати персональні дані. Саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших банківських рахунків.

 

 

 

peredplata