1,5 тисячі доларів за вступ до коледжу: суд обрав посадовиці освітнього закладу міру покарання

Посадовиця одного з чернівецьких коледжів постане перед судом за отримання хабаря: слідчі поліції завершили досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Нагадаємо: в липці цього року поліцейські затримали жінку, яка за 1,5 тисячі доларів США неправомірної вигоди обіцяла посприяти зарахуванню абітурієнтки на державну форму навчання.
 
Співробітники поліції та СБУ з’ясували, що в розмові з родичом абітурієнтки 65-річна посадовиця освітнього закладу повідомила, що дівчина зі своїм середнім балом атестату не зможе пройти конкурсний відбір на навчання. За винагороду в розмірі 1500 доларів США жінка обіцяла скористатися своїм службовим становищем і допомогти зі вступом.
Процес передачі обумовленої суми хабаря відбувся безпосередньо в приміщенні коледжу. Саме там порушницю й затримали правоохоронці.
За результатами досудового розслідування слідчі ГУНП в Чернівецькій області склали обвинувальний акт і скерували його до суду для розгляду. Жінку обвинувачують у скоєнні правопорушення, передбаченого статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька обласна прокуратура.
 
 

peredplata