За 800 доларів США вносив у закордонні паспорти військовозобов’язаних фіктивні відмітки: на Буковині затримали волинянина

Розслідуючи спроби чоловіків незаконно виїхати за межі України з підробленими документами, співробітники поліції задокументували злочинну діяльність жителя Волині. За 800 доларів США порушник вносив до закордонних паспортів фіктивні відмітки про постійне проживання в інших країнах і перебування там на консульському обліку України. Затриманому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Зокрема, поліцейські з’ясували, що 36-річний волинянин розробив план незаконного збагачення за рахунок чоловіків, які для уникнення мобілізації прагнуть виїхати з України. Зловмисник ставив у їхніх закордонних паспортах печатки різних дипломатичних установ України з відмітками про нібито взяття на консульський облік, а також печатку ДМС із відміткою про виїзд на постійне проживання до інших країн. За свої послуги порушник отримував від ухилянтів 800 доларів США.
Співробітники поліції затримали зловмисника, коли він одержав кошти за чергове внесення неправдивих відомостей до закордонного паспорта.
Слідчі ГУНП в Чернівецькій області повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частинами 3 статей 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) і 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють Чернівецька та Волинська обласні прокуратури, оперативний супровід – оперативно-розшуковий відділ Чернівецького прикордонного загону.
 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata