Знищення «Мрії»: СБУ перевіряє, чи допомагали окупантам працівники «Антонова»

Працівники Служби безпеки України в рамках кримінального провадження перевіряють службовців ДП «Антонов» щодо імовірної співпраці з росією, що могло призвести до знищення найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія» на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора у відповідь на запит Укрінформу.

«Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом можливого надання посадовими особами «ДП Антонов» допомоги іноземній державі – рф – або її представникам в проведенні підривної діяльності проти України, що призвело до знищення повітряного судна Ан-225 «Мрія» та інших під час військової агресії збройних сил російської федерації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справу розслідують у Головному слідчому управлінні СБУ. Слідчі дії тривають, у справі проведено низку експертиз.

 

Крім того, в ОГП поінформували, що працівники Головного слідчого управління Нацполіції також розслідують справу за фактом неналежного виконання посадовцями ДП «Антонов» своїх службових обов’язків. Зокрема, не здійснено евакуацію літака Ан-225 «Мрія», що призвело до його знищення під час військової агресії збройних сил російської федерації.

 

Раніше повідомлялось, що американський мільярдер Річард Бренсон під час відвідин Гостомеля цікавився перспективами створення нового літака «Мрія». Обіцяв допомогти, чим зможе.

Також нагадаємо, що за попередньою оцінкою, російські загарбники завдали аеродрому Гостомеля збитків на понад 1 млрд доларів.

 
Джерело: https://ua.news

 

 

peredplata