У Чернівецькому районі задокументували факт шахрайства на суму понад 16 тисяч гривень

У Чернівецькому районі задокументували факт шахрайства на суму понад 16 тисяч гривень
У неділю, 23 жовтня, на спецлінію «102» надійшло повідомлення від буковинки про те, що невідома особа незаконно заволоділа її коштами під час здійснення передоплати за товар. Наразі за цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження та встановлюють осіб, причетних до скоєння цього протиправного порушення.
25-річна жителька села Комарівці зателефонувала до поліції та повідомила, що внаслідок шахрайських дій з її рахунку було знято гроші. Заявниця розповіла, що зареєструвалася на одному із сайтів, де мала намір купити автомобіль. Згодом до неї зателефонував потенційний продавець та попросив перерахувати частину коштів за транспортний засіб. Жінка здійснила цю транзакцію, відтак – з її рахунку було списано 16500 гривень. 
Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 
Наразі триває досудове розслідування. 
Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про Інтернет-магазини перед здійсненням покупки. Ніколи не здійснюйте передоплати за товари і послуги та не користуйтеся сумнівними сайтами оголошень.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata