Бив кулаками та металічною трубою: у Чернівцях затримали грабіжника

Зловмиснику слідчі поліції вже повідомили про підозру у відкритому заволодінні чужого майна, а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. За скоєне в умовах воєнного стану чоловіку загрожує ув’язнення строком до 10 років.
 
20 грудня до поліції звернувся 54-річний чернівчанин та повідомив, що невідомий завдав декілька ударів кулаками і металічною трубою по різних частинах тіла, після чого заволодів мобільним телефоном та втік. 
 
Про це інформує  відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Співробітники відділу кримінальної поліції та слідчо-оперативної групи Чернівецького районного управління спільно з колегами патрульної поліції впродовж години встановили особу та місцезнаходження грабіжника. З’ясувалося, що 20-річний уродженець Закарпатської області переховувався від правоохоронців у підвалі багатоповерхівки. 
 
Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. 
 
Речові докази протиправної діяльності правоохоронці вилучили та затримали зловмисника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
 
Слідчі Чернівецького районного управління поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Крім цього, звернулися до слідчого судді з клопотанням про обрання підозрюваному виняткового запобіжного заходу – «тримання під вартою». За ухвалою суду зловмисника арештовано без можливості внесення застави.
 
Досудове розслідування наразі триває.
 
Процесуальне керівництво у кримінальному проваджені здійснює Чернівецька окружна  прокуратура.
 

peredplata