Буковинців ошукали псевдобанкіри на суму понад 336 тисяч гривень

Буковинців ошукали псевдобанкіри на суму понад 336 тисяч гривень: поліцейські розпочали кримінальні провадження

Жертвами шахрайських схем стали двоє жителів Вижницького та Чернівецького районів. Наразі правоохоронці розшукують осіб причетних до вчинення протиправних дій відносно жителів краю.

24 березня, до поліції звернулася жителька міста Вашківці із заявою щодо вчинення проти неї шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома особа та представилась співробітником одного із банків. Псевдобанкір увійшовши в довіру до 25-річної буковинки, дізнався всі необхідні банківські дані, після чого заволодів її коштами у сумі 238 тисяч гривень.

Наступного дня за аналогічною шахрайською схемою аферисти обманули 60-річного жителя міста Вижниця. Під приводом відновлення користування банківськими картками, псевдобанкір ошукав чоловіка на 26 тисяч гривень.

У Чернівецькому районі жертвою аферистів став 72-річний житель села Годилів. Псевдобанкіри зателефонували до буковинця та запропонували допомогу у захисті рахунків від кібератак. Коли шахраї отримали необхідні банківські дані чоловіка, з його рахунку зникло понад 63 тисячі гривень.

Жителька Герцаївської громади, повіривши нібито співробітникам банку, втратила понад 9 тисяч гривень. Шахрай дізнався необхідну банківську інформацію 42-річної жінки та заволодів її грошима.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Поліцейські закликають громадян бути обачними при спілкуванні з незнайомцями чи мало знайомими людьми. Пам’ятайте, що працівники банку не запитують конфіденційну інформацію ваших банківських рахунків.

У випадку якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства одразу ж телефонуйте на спецлінію «102».

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata