Буковинець сплатив понад 400 тисяч грн предоплати за неіснуюче авто

До Вижницького районного відділу поліції звернувся 40-річний житель обласного центру із заявою про вчинене щодо нього шахрайства. Чоловік став жертвою невідомої особи, якій перерахував гроші за авто, проте товару так і не отримав.

Зі слів заявника, оголошення про продаж транспортного засобу він побачив в одній з соціальних мереж. Обов’язковою умовою покупки була передоплата. Чернівчанин перерахував 419 600 гривень декількома платежами на рахунок шахрая, після чого зв’язок з псевдопродавцем обірвався. Тоді чоловік зрозумів, що потрапив у шахрайську пастку та звернувся до поліцейських.

Відомості про подію слідчі Вижницького райвідділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять досудове розслідування.

Поліція Буковини застерігає жителів краю від подібних афер та рекомендує не перераховувати гроші за товар наперед. Купуючи в Інтернет мережі, намагайтеся дізнатися якомога більше інформації про продавця. Шукайте відгуки інших клієнтів про нього, уважно перевіряйте банківські реквізити.

Якщо є можливість, зустріньтеся з продавцем особисто. Здійснюйте оплату лише після отримання товару, його огляду та перевірки.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata