На Буковині затримали вбивцю: йому загрожує до 15 років позбавлення волі

У Чернівцях поліцейські затримали чоловіка та повідомили йому про підозру у скоєнні умисного вбивства.

Під час словесного конфлікту зловмисник завдав чернівчанину ножового поранення, несумісного із життям. 58-річний чоловік загинув на місці події. Співробітники поліції оперативно розшукали та затримали правопорушника. За скоєння умисного вбивства йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Учора, 24 квітня, до поліції надійшло повідомлення про те, що у Чернівцях в помешканні виявили мертвим чоловіка. 

Для з’ясування обставин загибелі буковинця, на місце події одразу виїхало керівництво обласного управління Нацполіції, співробітники карного розшуку і Слідчого управління, кінологи, криміналісти, слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції та співробітники Чернівецької окружної прокуратури.

Прибувши за вказаною адресою правоохоронці обстежили помешкання та виявили 58-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті. Тіло загиблого поліцейські направили на судово-медичну експертизу.

Попередньо правоохоронці встановили, що того вечора між двома чернівчанами на ґрунті неприязних відносин виникла суперечка, під час якої 30-річний місцевий житель завдав ножове поранення 58-річному буковинцю. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер, а зловмисник з місця злочину втік.

Поліцейські провели першочергові слідчі дії, у результаті яких встановили та затримали особу причетну до вбивства в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Наразі зловмисника поміщено до ізолятора тимчасового тримання. 

З місця злочину співробітники поліції вилучили знаряддя вбивства та низку інших речових доказів. Вилучене направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. 

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata