Вкрав з подвір’я електроінструменти: чернівчанину загрожує до восьми років тюрми

У травні цього року до поліції надійшла заява від 51-річного чоловіка про те, що незнайома особа викрала з його подвір’я електроінструменти та набір ключів на загальну суму майже 10 тисяч гривень. Згідно із санкцією статті, раніше неодноразово засудженому порушнику за вчинення майнових злочинів загрожує до восьми років позбавлення волі.

Слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції, яка відреагувала на виклик, здійснила першочергові поліцейські заходи. Опитавши очевидця, правоохоронці отримали прикмети чоловіка, ймовірно причетного до крадіжки. Ним виявся 47-річний чернівчанин. Чоловік і раніше потрапляв у поле зору поліцейських за вчинення майнових злочинів. 

Порушник зізнався у скоєному та розповів, що після крадіжки майна намагався збути вкрадений товар, частину з якого він повернув власникові.

Наразі слідчі поліції завершили кримінальне провадження, передбачене частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили  відповідальність за вчинення крадіжки, що в умовах воєнного стану прирівнюються до  тяжких  злочинів.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata