СБУ викрила злочинну організацію, яка налагодила наркобізнес у Чернівецькій області

СБУ викрила злочинну організацію, яка налагодила наркобізнес  у трьох регіонах України.

Служба безпеки викрила міжрегіональну злочинну організацію, яка спеціалізувалася на виготовленні та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин у Чернівецькій, Київській та Житомирській областях.

За даними слідства, засуджений, який відбуває покарання в одній із виправних колоній Вінниччини, створив злочинну організацію з чіткою ієрархією та структурою.

До протиправної діяльності він залучив ще шістьох осіб із різних областей України.

Схема розподілу обов’язків виглядала так: “варщик” нарколабораторії виготовляв амфетамін у Києві, а його спільник відправляв “товар” у регіони під виглядом поштових відправлень. Ще один учасник групи відповідав за збут наркотиків у Житомирі.

Окрема “гілка” наркобізнесу функціонувала у Чернівецькій області. До її складу входили “керівник”, його співмешканка, яка вела бухгалтерію, і троє помічників, котрі займалися збутом наркотиків в обласному центрі та Вижницькому районі.

Окрім того, зловмисники намагалися продати психотропи військовослужбовцям ЗСУ. Проте злочинним намірам завадили правоохоронці.

Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області. 

У ході обшуків за місцями проживання та перебування фігурантів у Києві, Житомирі, Вінниці та Чернівецькій областях вилучено:

– засоби для виготовлення і вживання наркотичних засобів та психотропних речовин;

– вогнепальну зброю та набої без дозвільних документів ;

– велику суму грошей, ймовірно отриману злочинним шляхом;

– чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Триває досудове розслідування.

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з ДСР та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

peredplata