У Чернівцях судитимуть чоловіка за привласнення 115 тисяч гривень

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності 20-річного жителя Чернівців, який таємно заволодів мобільним телефоном заявника, з якого тривалий час здійснював покупки через мобільний застосунок. За цими фактами поліцейські завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду. 

У серпні цього року до поліції звернувся 39-річний чернівчанин та повідомив, що днями загубив свій мобільний телефон, користуючись яким невідома особа здійснює покупки та розрахунки  у магазинах.  Загальна сума завданих збитків буковинцю складає 115 тисяч гривень. 

Унаслідок проведених поліцейських заходів співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили особу порушника. Ним виявився 20-річний місцевий житель, раніше засуджений за вчинення майнових злочинів, а також несанкціоноване втручання у роботу інформаційних систем. 

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що порушник по одній із вулиць Чернівців знайшов загублений мобільний телефон заявника та не намагався розшукати його власника. Натомість чоловік змінив паролі входу до застосунків, зокрема банківських рахунків. У подальшому чернівчанин здійснював різноманітні транзакції за допомогою мобільного телефону. 

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо буковинця за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 

– 4 статті 185 (Крадіжка);

– 2 статті 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального Кодексу України. 

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Крадіжки наразі прирівнюються до тяжких злочинів, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до норм чинного законодавства.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata