Під час додаткового онлайн-заробітку шахраї ошукали п’ятьох буковинців на суму майже 380 тисяч гривень

Ще однією поширеною схемою шахрайства є «віддалена робота». Лише впродовж минулої доби саме за такою схемою невідомі особи спустошили банківські рахунки п’ятьох жителів Чернівецької області. Співробітники поліції закликають громадян не перераховувати кошти на невідомі рахунки.

Учора, 21 листопада, до Чернівецького райуправління поліції  звернувся 39-річний місцевий житель, який став жертвою шахрайства. Заявник розповів поліцейським, що невідома особа під приводом надання заробітку-онлайн заволоділа його коштами. Чоловік власноруч перерахував понад 187 тисяч гривень на рахунок вказаний нібито «роботодавцем».

Ще дві чернівчанки, віком 33 та 39 років, також бажали додаткового заробітку та перерахували на невідомі рахунки гроші. Старша з жінок втратила понад 90 тисяч гривень, а молодша – майже 50 тисяч гривень.

Цього ж дня до правоохоронців звернулися ще дві буковинки, які також стали жертвами аналогічної схеми шахрайства. Під приводом працевлаштування-онлайн аферисти виманили у 27-річної жительки села Чорнівка майже 30 тисяч гривень, а у 33-річної жительки села Ванчиківці – понад 22 тисячі гривень.

За всіма фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці рекомендують не спокушатися на вигідні умови так званих онлайн-заробітків. Не довіряйте обіцянкам захмарних прибутків. Перевірте «роботодавців» через пошукові запити в Інтернеті. Та в жодному випадку не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata