На Буковині за вимагання хабаря судитимуть депутата та його спільника

Правоохоронці зібрали обґрунтовані докази протиправної діяльності депутата однієї із міських рад та його пособника, які за 2500 доларів США пообіцяли посприяти в суборенді ділянки комунальної власності представнику однієї із стільникових мереж. Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно порушників поліцейські скерували до суду.

Нагадаємо: викрили та задокументували факт неправомірної вигоди слідчі Чернівецького райуправління поліції за оперативного супроводу колег управління СБУ під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 56-річний депутат Сторожинецької міської ради, будучи у змові із жителем села Глибочок, вимагали та отримали від 39-річного чоловіка хабар за неперешкоджання господарській діяльності і надання в оренду частини земельної ділянки комунальної власності. У подальшому на цій ділянці планувалося встановлення вежі мобільного зв’язку. Ціна неправомірної вигоди становила 2500 доларів США.

У результаті проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів  співробітники поліції виявили та вилучили незаконно отримані гроші.

Поліцейські затримали чоловіків у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили їх до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької оружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно фігурантів до суду.

Депутату інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а його спільнику – ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata