На Буковині запустили чат-бот, який допомагає сформувати здорові звички та покращити здоров’я

Знайти час на себе: В Україні запустили чат-бот, який допомагає сформувати здорові звички та покращити здоров’я

Чат-бот створений агенцією One Health в рамках комунікаційної кампанії «Час на себе» проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.

Мета кампанії – заохотити мешканців 16 фокусних громад* змінити свою поведінку від байдужості до відповідальності за своє здоров’я та сприймати здоров’я як стан, що поєднує фізичне, психічне та соціальне благополуччя.

Чат-бот доступний у месенджерах Telegram та Viber.

Він нагадує приділяти час собі та ділиться корисними порадами щодо харчування, фізичної активності, психічного здоров’я, профілактичних медоглядів та вакцинації.

Також цей інструмент допомагає сформувати корисну звичку, наприклад, пити більше води, більше рухатися, добре спати чи дбати про свій психічний стан. Він надає ідеї для звичок та підтримує на шляху до їх впровадження.

Сервіс створений на основі клінічних протоколів та рекомендацій сімейних лікарів та психологів свої.рідні. Він може стати помічником та надійним інструментом для сімейних лікарів, щоб мотивувати пацієнтів дотримуватися здорового способу життя і покращити загальний стан фізичного та психічного здоров’я.

Крім того, жителі фокусних громад мають можливість отримати у подарунок магніт на холодильник «Щоденник корисних звичок», аби фіксувати та відстежувати свої досягнення.

Посилання на чат-бот «Час на себе»:

Встановіть чат-бот, діліться цінною інформацією з рідними, друзями, колегами й почніть робити кроки до здорового життя вже сьогодні.

 Комунікаційна кампанія «Час на себе» проводиться за підтримки та в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» у партнерстві з центрами контролю та профілактики хвороб та фокусними громадами Проєкту. Стратегічний партнер Проєкту і виконавець комунікаційної кампанії – Консалтингова агенція One Health.

*8 пілотних областей та 16 фокусних ОТГ: Київська область – Фастівська ОТГ та Васильківська ОТГ; Тернопільська область – Заліщицька ОТГ та Шумська ОТГ; Житомирська область – Овруцька ОТГ та Брусилівська ОТГ; Вінницька область – Могилів-Подільська ОТГ та Жмеринська ОТГ; Чернівецька область – Мамаївська ОТГ та Сторожинецька ОТГ; Чернігівська область – Козелецька ОТГ та Бахмацька ОТГ; Івано-Франківська область – Косівська ОТГ та  Лисецька ОТГ; Одеська область –  Роздільнянська ОТГ та Маяківська ОТГ.

peredplata