1,8 млн грн збитків потерпілим – на Буковині судитимуть угруповання шахраїв

1,8 млн грн збитків потерпілим – на Буковині судитимуть угруповання шахраїв

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників організованого злочинного угруповання за фактами незаконного заволодіння офіційними документами, порушення недоторканності приватного життя, заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 28 ч. ч. 1, 2 ст. 182, ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190 ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, налагодив шахрайську схему 29-річний мешканець Київщини. До протиправної діяльності чоловік залучив двох знайомих дівчат. 

Встановлено, що учасники організованої злочинної групи створили у соціальній мережі фейкові облікові записи, від імені яких у різних групах публікували оголошення про можливість швидкого заробітку – «У тебе є телеграм і банківська картка? У нас є реальна робота з щоденним доходом (50-1500) без обману! Детальніше пиши у приват». За 500 гривень шахраї одержували доступ до інтернет-банкінгу фізичних осіб та їх офіційних документів, надалі оформляли на них онлайн-кредити.

За такою схемою з вони незаконно привласнили понад 1,8 млн грн банківських та кредитних компаній.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку ГУНП у Чернівецькій області.

peredplata

Залишити відповідь