Екскерівнику комунального підприємства на Буковині оголошено підозру

Закупив електроенергію за завищеною ціною на понад 2,2 млн грн – підозрюють ексдиректора комунального підприємства на Буковині

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру екскерівнику комунального підприємства у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

 За даними слідства, у лютому 2020 року очільник комунального підприємства за результатами проведення процедури публічних закупівель уклав з порушенням закону договір з товариством-переможцем на придбання електроенергії майже на 9 млн грн. 

Встановлено, що у кінцевій редакції договору експосадовець умисно упустив обов’язковий пункт про неможливість внесення змін до істотних умов договору – ціни. Це свідоме упущення у договорі дало можливість постачальнику упродовж року протиправно збільшувати ціну на постачання електроенергії, що призвело до розтрати понад 2,2 млн грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata

Залишити відповідь