На Буковині судитимуть водія за скоєне смертельне ДТП

Слідчі поліції завершили досудове розслідування ДТП зі смертельним наслідком в Чернівецькому районі

 

Правоохоронці з’ясували всі обставини автопригоди та скерували до суду обвинувальний акт відносно водія легковика, який порушив низку вимог Правил дорожнього руху і вчинив автопригоду, у результаті якої загинула буковинка. За скоєне йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо: аварія трапилась 18 травня цього року у с. Кам’яна Чернівецького району.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні співробітники відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Чернівецькій області ретельно оглянули місце аварії, опитали свідків та очевидців, а також призначили низку експертиз.

Відтак, за результатами проведеної роботи правоохоронці з’ясували, що 38-річний чернівчанин, керуючи автомобілем «Jeep» у стані алкогольного сп’яніння, не вибрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу руху та зіткнувся з транспортним засобом «ВАЗ-2104», за кермом якого перебувала 33-річна буковинка.

У результаті ДТП кермувальниця «ВАЗу» отримала травми, несумісні з життям. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть жінки настала від численних травм, отриманих внаслідок аварії. 

Наразі співробітники СУ ГУНП в Чернівецькій області завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно водія до суду для розгляду. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata