Поліцейські затримали нетверезого водія, який втік після скоєння смертельної ДТП.

31 березня, по вулиці Галицький Шлях у Чернівцях сталася аварія, в результаті якої загинула 28-річна жителька Кіцманщини. Втікаючи з місця ДТП, водій скоїв ще одну автопригоду, після чого підпалив своє авто. Правоохоронці оперативно розшукали та затримали порушника.

На місце події прибули слідчо-оперативні групи ГУНП та Садгірського відділення поліції. Поліцейські опитали очевидців дорожньо-транспортної пригоди, встановили транспортний засіб та особу кермувальника.

Як з’ясували правоохоронці, 36-річний водій автомобіля «Daewoo Lanos» скоїв наїзд на жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переході. В результаті отриманих травм потерпіла загинула на місці аварії. Порушник не зупинився, щоб надати домедичну допомогу жінці та не викликав швидку.

Намагаючись втекти з місця злочину, чоловік допустив зіткнення з легковиком «Аudi», припаркованому на узбіччі. Потім кермувальник підпалив свій транспортний засіб неподалік місця аварії та переховувався вдома. Однак патрульні поліцейські швидко розшукали його.

За результатами медичного огляду на стан сп’яніння встановлено, що вміст алкоголю в крові порушника майже в 10 разів перевищує допустиму норму.

За фактом автопригоди слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Зловмисника затримали в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

Водію загрожує до восьми років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Для з’ясування усіх обставин автопригоди призначено низку криміналістичних експертиз. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/dtp/policzejski-zatrimali-netverezogo-vodiya-yakij-vtik-pislya-skojennya-smertelnoji-dtp/

peredplata