На Буковині судитимуть чоловіка за намагання дати хабар поліцейському

Судитимуть чоловіка за надання поліцейському неправомірної вигоди у розмірі 400 доларів США. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Чернівецької області.

Чернівецькою місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 32-річного мешканця Івано-Франківської області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (наданняслужбовійособінеправомірноївигоди).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2020 рокупрацівниками патрульної поліції по вул.Галицький шлях у Чернівцях бувзупинений автомобіль марки «Опель Рекорд» за порушення Правилдорожньогоруху. У ході спілкування з водієм правоохоронці виявили у нього ознаки сп’яніння, у зв’язку із чим почали складати адміністративні матеріали за вчинення ним правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП(керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння).

Після чого, обвинувачений, будучи пасажиром даного транспортного засобу, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вирішив «допомогти» своєму односельчанину уникнути адміністративної відповідальності та надав поліцейському неправомірну вигоду у розмірі 400 доларів США за непритягнення свого знайомого до передбаченої законом відповідальності.

Подальшу долю чоловіка вирішуватиме суд.

 

 

peredplata