Відбирають останні гроші: українців на карантині атакували нові аферисти НБУ попередив українців про шахраїв.

Нацбанк попередив громадян про те, що шахраї масово обманюють українців. Зловмисники розсилають СМС-повідомлення від імені банків з пропозицією отримати нібито “державну допомогу”.

Про це прес-служба регулятора повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Для цього вони вимагають повідомити номер своєї платіжної картки, термін її дії та іншу інформацію. Зміст таких повідомлень може дещо відрізнятися, однак їх мета однакова – одержання персональних відомостей про громадян та їх платіжних карт”, – попереджає НБУ.

Відбирають останні гроші: українців на карантині атакували нові аферисти

Національний банк попереджає:

  • не відповідайте на такі повідомлення;
  • не телефонуйте за вказаними номерами;
  • не переходьте за посиланнями, які містяться в таких повідомленнях;
  • не розголошуйте але не пересилайте нікому ні в якому разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код CVC (три цифри на звороті карти).

В НБУ додали, що працівники банків не мають права і повноважень запитувати ваші персональні дані, ПІН-коди до платіжних карток, динамічні коди підтверджень платежів та будь-яку іншу інформацію про ваших рахунків.

“У разі нарахування будь-яких пенсійних, соціальних або інших державних виплат (у тому числі одноразової допомоги в розмірі 1000 грн) банки не телефонують клієнтам, не пишуть СМС-повідомлення, не запитують номер платіжної картки, термін її дії та інші персональні дані”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні активізувалися смс-шахраї. У свою чергу, в Нацбанку громадян закликали не піддаватися на такі повідомлення і додали, що не нараховують та не виплачують соціальну допомогу, а також не організовують розіграшів або лотерей.

peredplata