Українцям почнуть забороняти виїзд закордон: що про це відомо.

Законопроект передбачає, що особи, які порушують правила карантину будуть нести відповідальність відповідно до закону України.

Українцям почнуть забороняти виїзд закордон: що про це відомо
Автор Олена Лавринець —   в Новини/Політична правда/Правда про здоров’я

 

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
 

Кабінет Міністрів України запропонував Верховній Раді надати уряду право тимчасово забороняти в’їзд на територію України іноземних громадян з країн, де зареєстровано особливо небезпечні інфекційні хвороби, а також забороняти виїзд громадян України за кордон в період дії карантину. Сьогодні на засіданні уряду законопроект отримав схвалення.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, посилаючись на Інтерфакс-Україна. Відповідно до законопроекту, при відсутності показань для госпіталізації громадян, у яких підозрюють інфекційну хворобу або контакти з зараженим, громадяни повинні давати згоду на проведення протиепідемічних або профілактичних заходів, в тому числі і згоду на самоізоляцію або ізоляцію на строк, встановлений лікарями.

У документі сказано, що при перетині кордону громадяни, які знаходилися в регіонах, де зафіксовані особливо небезпечні інфекції, прирівнюються до контактних осіб з хворими і після надання згоди на проведення протиепідемічних або профілактичних заходів їх будуть направляти в спеціалізовані установи на строк, який встановлює медичний працівник.

Співробітники дипломатичних та консульських установ, представники офіційних місій, представники організацій, акредитованих в Україні та члени їх сімей, водії та обслуговуючий персонал вантажних транспортних засобів, члени екіпажу повітряних і морських судів, члени поїзних і локомотивних бригад становлять виняток, якщо відсутні підстави вважати, що вони мали контакти з хворими на особливо небезпечну інфекційну хворобу.

Законопроект також передбачає, що особи, які порушують правила карантину будуть нести відповідальність  за законом України.

peredplata