На хабарі в 4 тис доларів США викрито депутата міськради

Прокурором Чернівецької області повідомлено про підозрудепутатуХотинської міської радиу вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а саме у пособництві до одержаннянеправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею в інтересах третьої особи дій з використанням службового становища.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19.05.2020 депутат,діючи за попередньою змовою з посадовцями місцевого самоврядування одного з райцентрів, отримав від іноземця, який проживає на території області, неправомірну вигоду у сумі 4000 доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання в довгострокову оренду земельної ділянки орієнтовною площею 2,2 га.

За процесуального керівництва прокуратури Чернівецької області спільно з Управлінням СБ України в Чернівецькій області зловмисника затримано під час отриманняобумовленоїсуми.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання про  застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької.

peredplata