Буковинські поліцейські затримали групу «закладчиків»

Троє буковинців збували у Чернівцях наркотичні засоби та психотропні речовини через мережу Інтернет так званим методом «закладок». Під час обшуків поліцейські вилучили у зловмисників велику кількість наркотиків. Сума вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад мільйон гривень. За торгівлю наркотиками затриманим загрожує до семи років позбавлення волі –  Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими поліції Буковини під час проведення оперативно-розшукових заходів встановили джерела надходження наркотичних і психотропних речовин на територію Чернівців.

Під час розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом збуту наркотиків, поліцейські викрили протиправну діяльність трьох чернівчан. Члени злочинної групи продавали наркотичні засоби й психотропні речовини через мережу Інтернет методом так званих «закладок».

Правоохоронці з’ясували, що 23-річний чернівчанин організував канал надходження наркотиків на Буковину. До злочинної діяльності він залучив сімейну пару, віком 25 і 20 років. В орендованому гаражі спільники розфасовували наркотичні засоби й психотропні речовини для подальшого збуту на території Чернівців.

Оперативники Управління протидії наркозлочинності та слідчі ГУНП в Чернівецькій області затримали членів групи, коли ті доставляли свій «товар» по маршруту. В автомобілі правопорушників поліцейські вилучили понад 75 готових «закладок» та інші докази їхньої причетності до торгівлі наркотиками.

Також співробітники поліції здійснили санкціоновані судом обшуки в помешканнях зловмисників та в орендованому ними гаражі. Під час обшуків правоохоронці вилучили:

–        понад 350 готових до розповсюдження «закладок» із амфетаміном;

–        300 таблеток Ecstasy;

–        500 грамів психотропної речовини («солі»);

–        100 марок ЛСД;

–        200 грамів галюциногенних грибів;

–        500 грамів канабісу (шишки)

–        1,5 кілограми амфетаміну;

–        електронні ваги, засоби для фасування та інші речові докази причетності до торгівлі наркотиками.

Усе вилучене співробітники поліції направили на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Правоохоронці затримали наркоторговців у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Учасникам угрупування слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі суд обрав двом учасникам злочинної групи запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, третьому їхньому спільнику – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 60 тисяч гривень.

Коментує: Олександр Божек – начальник Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Чернівецькій області

 

 

peredplata