Рейтинг Зеленського впав нижче 40% – соцопитування

Якби вибори президента України відбувалися в кінці травня або на початку червня, то за Володимира Зеленського проголосувало б 25,7% українців, свідчать дані опитування КМІС.

Якщо розрахувати відсотки щодо тих, хто визначився зі своїм вибором, то чинного президента підтримало б 37,6% опитаних. Серед тих, хто збирається взяти участь у голосуванні, частка підтримки Зеленського становить 29%.

Наступну позицію посідає п’ятий президент України Петро Порошенко. Він має 11,1%, 16,2% та 12,5% підтримки відповідно. На третій позиції розмістився Юрій Бойко. За нього готові віддати свої голоси 9%. Серед тих, хто визначився з кандидатом, таких 13,2%, а з людей, які точно підуть на вибори, за Бойка проголосувало б 10,2%.

Інфографіка: КМІС

Опитування відбувалося з 24 травня до 4 червня методом CATI серед 4 000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Похибка вибірки не перевищує 1,7%.

Нагадаємо, результати опитування, проведеного Центром соціального моніторингу та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка з 24 до 28 січня, засвідчили, що президенту України Володимиру Зеленському повністю довіряли в той період 20,7% опитаних, а “скоріше довіряли, ніж не довіряли”, – 28,7%. У такий спосіб рейтинг довіри до президента становив 49,4%. Водночас не довіряли йому 39,3% респондентів.

peredplata