Слідство змінило підозру копам, які 9 годин ґвалтували жінку в Кагарлику.

 

Сулиму і Кузіва підозрюють у зґвалтуванні групою осіб і в катуванні за попередньою змовою групою осіб

Автор Романова Марі

 

 

Групове зґвалтування в Кагарлику сталося 24 травня. За словами постраждалої дівчини, правоохоронці Сергій Сулима і Микола Кузів ґвалтували її кілька годин, а в перервах вживали алкоголь. Напередодні стало відомо, що слідство змінило кваліфікацію злочину – з кваліфікації зникло перевищення повноважень працівником правоохоронного органу.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Громадське радіо, про це повідомив прокурор по справі Валерій Смирнов.

Сергія Сулиму і Миколу Кузіва підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та катуванні за попередньою змовою групою осіб. З кваліфікації зникло перевищення повноважень працівником правоохоронного органу.

“365-у перекваліфікували на 127-у. Перекваліфікували на більш точну норму, яка відображає об’єктивну та суб’єктивну сторони кримінального злочину”, – сказав Смирнов.

 

Він додав, що у справі призначили близько дев’яти експертиз, деякі вже провели.

Раніше екс-оперуповноваженому Кагарлицького відділення поліції Сергію Сулимі  повідомили про підозру у зґвалтуванні групою осіб, а його колишньому начальнику Миколі Кузіву – у співучасті в груповому зґвалтуванні і в перевищенні службових повноважень.

Додамо, в повідомленні ДБР про затримання поліцейських була інформація про застосування тортур до потерпілих, але в підозрах, які їм вручили в кінці травня, такої кваліфікації вже не було.

“Підозра було первинною. Надалі ми проводили досудове розслідування, і продовжуємо його проводити. І даємо більш точну правову оцінку”, – пояснив прокурор.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд столиці напередодні обрав запобіжний захід для підозрюваних у зґвалтуванні – Сергію Суліму і Миколі Кузіву. Сулима відправлений під арешт на два місяці без права внесення застави. Аналогічний вердикт був винесений і для Миколи Кузіва.

Адвокат Євген Мельниченко раніше розповідав про те, що потерпіла раніше відмовила у відносинах одному з підозрюваних поліцейських.

peredplata